< >
Annonse:

8 sparetips til deg som skal flytte

8 sparetips til deg som skal flytte Skal du flytte, er det viktig å ha organisert alt på best mulig måte. Vil du spare penger på flyttingen, sørger du for å gjøre mest mulig selv, for å engasjere flyttebyråer kan bli dyre greier. Her får du mine flyttetips som kan hjelpe deg på vei.

Få banankartonger i nærbutikken din

Det første du bør ordne i god tid før du skal flytte, er kartongene til å pakke ned i. Ikke undervurder hvor mange esker du behøver. Dersom du er ute i god tid og snakker med betjeningen i nærbutikken din (gjerne flere), er det som oftest aldri noe problem å samle opp en rekke banankartonger.

Dersom du har venner som du vet har vært på flyttefot i senere tid, er det vel ikke noe i veien for å høre med dem om de har brukte kartonger liggende.

Bruk banankartonger til flytting

Spar på gamle aviser

Heldigvis for alle som skal flytte, så finnes det fortsatt papiraviser. Det er utrolig mye rart du ønsker skal overleve flytteprosessen, så god innpakking er alfa og omega. Dersom du har tilgang til en åpen papircontainer, kan du jo også plyndre den for aviser.

Alternativt kan du jo bestille gratisabonnement på Aftenposten og andre aviser i god tid før flyttingen skal skje.

Kvitt deg med alt som er unødvendig

I god tid før pakkingen skal skje, bør du ta en ordentlig opprydding. Kast det som kastes skal, gi bort til venner (hvorfor ikke arrangere byttekveld?) eller pakk ned saker du mener kan gis til en forening som skal arrangere loppemarked.

Start pakking på loft og i kjeller først

De fleste venter for lenge med å starte pakkingen. Begynn med de stedene hvor du vet at du uansett ikke har noe du absolutt trenger. Da behøver du heller ikke ha de kartongene i gangen, stua eller andre steder hvor du ferdes hver dag.

Organiser flyttingen best mulig

Pakk oversiktlig og forståelig

Ikke fall for fristelsen å fylle kartongene til topps, du skal tross alt bære dem. Viktigere er det at kartongene inneholder ting fra samme rom, slik at du på en enkel måte kan plassere dem i din nye bolig på riktig sted.

Merk alle kasser svært godt

Husk at kasser blir stablet under transport og kan komme på avveie. Da er det viktig at du har merket dem med kraftig tusj, og selvsagt ikke bare på toppen. Husk også å skrive på hvilket rom kassen hører hjemme i.

Hør med familie, venner, naboer og bekjente om hjelp

Før du antar at ingen orker å hjelpe deg å flytte og du må kontakte et flyttebyrå, er det kjekt å spørre i din omgangskrets om noen har mulighet til å hjelpe deg. Det skal som oftest ikke mye til. Organiser litt pizza og øl, så går det vel bra?

Tilby deg å betale drivstoffutgifter, hvis flere skal hjelpe til med å kjøre.

Flytt på riktig tidspunkt

Dersom du har mulighet til å velge, kan det være kjekt å flytte på et tidspunkt hvor det ikke er mye trafikk. Fredager bør i alle fall unngås. Husk på at det å flytte er ganske stressende, så man trenger ikke akkurat flere stressmomenter enn nødvendig.

Har du flere tips til folk som skal flytte? Kommenter nedenfor!

Tilbyder: Gjerrigknark.com
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?