< >

Hvordan spare penger på brus

Hvordan spare penger på brus En gjerrigknark drikker vann fra springen og ferdig med det, tenker du sikkert. Den beste og billigste tørstedrikken er vann, men det er vel ikke til å stikke under stol at de fleste av oss unner oss en brus i ny og ne. Hvordan bruke minst mulig penger på denne søte synden?

Selv om nordmenn har blitt flinkere til å drikke mindre brus (enten fordi det er usunt eller for dyrt), så drikker hver innbygger fortsatt rundt 55 liter brus hvert år.

Det blir en del flasker det, kanskje du selv vet hvor mye du pøser nedpå? Hva kan du gjøre for å bruke minst mulig penger på brus?

Her har jeg samlet noen enkle tips til hvordan du kan spare penger på brus. Du har kanskje flere? Kommenter nedenfor, så kan jeg gjøre tipset mitt enda bedre og smakfullt - akkurat som brusen.

Tips 1: Slutt med brus hvis mulig

Den beste måten å spare penger på er selvfølgelig å slutte å drikke brus. Vann er billigere og sunnere, hvis du ikke visste det fra før av!

Tips 2: Prøv å halvere forbruket...

Hvis du ikke kan slutte helt å drikke brus, bør du i alle fall prøve å halvere forbruket til familien din, det vil hjelpe mye. Husk at man ikke drikker mer enn man faktisk har på lager!

Tips 3:Lag avtale om når det er greit å drikke brus

Inngå avtale med de andre i husholdningen om at dere bare drikker brus på lørdager.

Tips 4: Kjøp på salg

Salg på brus varierer mye, men det kan virke som Coca-Cola og Pepsi skifter på å ha salg. Så enten bør du handle mye når det er salg, eller variere mellom merkene avhengig av hva som er på salg. Mange kjeder har varianten kjøp 5 - betal for 3.

Tips 5: Hold deg til store flasker

Mindre flasker er som oftest dyrere, så du bør unngå å kjøpe det. Hold deg til de store flaskene.

Tips 6: Kjøp kjedenes egne merker

Kjøp de billige brusflaskene fra kjedene - f.eks. First Price. Fyll innholdet over i originalflaskene til Coca-Cola, Fanta osv. når ungene skal få sin lørdagskos. Det er utrolig hvor mye en flaske og etikett har å si.

Tips 7: Reis på harrytur

Reis til Sverige og kjøp store mengder brus der. Husk å gjemme boksene/flaskene et lurt sted så ikke ungene finner dem - da går vinningen fort opp i spinningen. Du kan til og med spare penger på å bestille brus online inkl. frakt – sjekk for eksempel sponsoren min sin nettside.

Tips 8: Bruk egen brusmaskin

Du sparer store pengesummer dersom du enten finner frem den gamle Sodastreammaskinen til sprudlevann eller kjøper en ny brusmaskin. Ungene elsker å gjøre jobben selv og da er det vel rett og rimelig at de får bruke litt smakstilsetning også?

Tips 9: Følg med i tilbudsavisene

Følg godt med i tilbudsavisene hver eneste uke. Det er alltid tilbud på usunne ting som brus (dessverre?).

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Leter du etter noe spesifikt innen gjerrigknarkens blogg?