< >
Annonse:

Slik betaler du minst mulig for bensin og diesel høsten 2017

Slik betaler du minst mulig for bensin og diesel høsten 2017 Jeg unngår alltid å betale fullpris når jeg fyller drivstoff. Samtidig sørger jeg for å kjøre så økonomisk som mulig. Det gjelder å spare i alle bauger og kanter. Men hva skal man så gjøre for å spare mest mulig på pumpeprisen? Jeg tar en fersk gjennomgang av de forskjellige bensinstasjonskjedene for å vise deg mulighetene.

Mange er klar over når på døgnet eller hvilken dag de bør fylle drivstoff, hos meg er det søndager og mandag frem til 12-tida, så da fyller jeg alltid opp tanken.

Men i tillegg er det smart å bruke fordels- og rabattkort – og her finnes det rekke forskjellige varianter til de forskjellige kjedene. Bare hør her:

Hvordan spare mest mulig på SHELL

For tiden har kredittkortet Shell Mastercard en kampanje som gir deg 80 øre Trumf-bonus per liter drivstoff. Det gjelder for deg som ikke har hatt kortet før og velkomstbonusen gjelder for en hel måned. Etter det er tilbake til vanlige rabatten som er 40 øre per liter når du bruker det kortet.

Fyller du på Shell, er det helt klart smart å ha Trumf-konto for å sanke mest mulig rabatt. Med jevne mellomrom kommer det aksjoner som gir bedre pumpepris – f.eks. hadde Shell en septemberaksjon der man fikk 50 øre per liter i Trumf-bonus bare ved å sende en tekstmelding. Til vanlig får du 30 øre Trumf-bonus per liter drivstoff når du bruker Trumf-kortet eller betaler med et bankkort tilknyttet Trumf.

Men hos Shell finnes det også en annen smart mulighet for å hente ut ekstra lave priser. Tipseren Runar forteller at han kombinerer det fysiske Trumf-kortet med Flexi VISA. Mange prøver seg med slike varianter hos forskjellige stasjoner, men Runar har testet og fått både kredittkort-cashbacken og Trumf-bonusen. Flexi VISA gir 4% rabatt cashback på hele beløpet og i tillegg hanker du inn den vanlige 30 øre-rabatten via Trumf-kortet ditt. Det kan gi en rabatt på mer enn 80 øre per liter!

Hvordan spare mest mulig på ESSO

Fyller du drivstoff på ESSO eller ESSO Express, er det fortsatt slik at det er smartest å benytte deg av kredittkortet som heter 365 Direkte. Bruker du det kortet, får du ca. 85 øre per liter i rabatt. Hvorfor cirka-pris? Jo, fordi du får 34 øre i fast rabatt per liter og i tillegg kommer 3,65 % i cashback. Med en gjennomsnittspris på f.eks. 14 kroner per liter, vil rabatten være rundt 85 øre.

Men nytt denne høsten er at Trumf har inngått samarbeid med ESSO og dermed kan du sanke Trumf-bonus ved å bruke Trumf-kortet eller et bankkort knyttet til Trumf. Frem til utgangen av oktober får du 70 øre i Trumf-bonus per liter drivstoff du fyller. Tenker du å være litt ekstra smart og knytte et kredittkort (f.eks. Trumf VISA) til Trumf-kontoen, så går dessverre ikke det.

70 øre-rabatten er et introduksjonstilbud, og jeg vet ikke hva slags rabatt som vil gjelde for bruk av Trumf på ESSO fra november. Det blir spennende å se!

Visste du forresten at du får 72 øre rabatt per liter dersom du er medlem i Coop og drar Coop-kortet før du betaler. Den rabatten gjelder frem til 31. oktober og er jo skikkelig bra. Vanligvis ligger Coop-rabatten på 35 øre literen.

Enda en mulighet når du fyller hos ESSO (eller hvilken som helst annen bensinstasjonskjede) er selvsagt Flexi VISA. Med det kortet får du alltid 4% cashback på det du fyller. Med en pumpepris på ca. 14 kroner, ender du opp med ca. 56 øre rabatt per liter.

Dersom du bruker bilen mye og fyller til stadighet, bør du huske på at de to kredittkortene har maks rabatt – 2 000 kroner de siste 12 månedene. Da er det smart å følge med på fakturaene og eventuelt skifte på kortbruken eller ha flere kort i familien.

Hvordan spare mest mulig på YX

YX har inngått samarbeid med Coop, så fyller du der, er det skikkelig lønnsomt å bli medlem hos Coop. Ut november er det nemlig et lanseringstilbud som gir deg hele 70 øre i medlemsbonus for hver liter drivstoff du fyller.

Greit, det koster 300 kroner å bli medlem i Coop, men husk at de pengene blir stående på kontoen din – du mister dem ikke. Det eneste du må huske på er å dra Coop-kortet før du fyller, det funker ikke med Coop-appen som du kan bruke mange andre steder. Medlemstilbudet gjelder altså alle YX-stasjoner, men ikke UnoX og YX Truck.

Det blir spennende å se hva slags fast rabatt som YX kommer til å tilby i kombinasjon med Coop etter at november er over, men det vet vi ingenting om foreløpig.

Hvordan spare mest mulig på UNO-X

Uno-X har ikke lenger noe eget bonuskort, men det finnes et kredittkort som heter YX Visa og gir deg 35 øre rabatt per liter. Det er jo greit nok, men da er det faktisk mer besparende å bruke Flexi VISA-kortet som jeg har nevnt før – det gir deg altså 4% rabatt noe som tilsvarer 55-60 øre rabatt per liter.

Hvordan spare mest mulig på Circle K

Det smarteste på Circle K-stasjoner er fortsatt å bruke Flexi VISA med 4% rabatt, men det finnes en rekke andre muligheter for å redusere pumpeprisen. I det hele tatt er det ikke så enkelt å gjennomskue alle rabattmulighetene hos Circle K – det finnes utallige. Felles for de fleste av dem er at rabatten varierer på mellom 20-60 øre.

Er du medlem hos Coop og bruker Coop-kortet får du 40 øre i rabatt per liter, men bare 30 øre per liter hos 1-2-3-stasjonene.

Det samme er tilfelle dersom du er NAF-medlem og bruker medlemskortet ditt. Vanligvis får du 30 øre rabatt som NAF-medlem, men frem til 15. desember er den rabatten økt til 40 øre (også her kun 30 øre på 1-2-3-stasjoner). Har du NAF Xtra-kredittkortet, får du forresten 20 øre per liter i ekstra rabatt, så da er rabatten oppe i 60 øre til sammen.

Hvis du har Circle K Mastercard får du 30 øre rabatt fra første liter, og fyller du for over 2500 liter i løpet av 12 måneder, økes rabatten til 40 øre.

Hvis du ikke har registrert deg i EXTRA Club – kundeklubben til Circle K, så bør du absolutt gjøre det. Ikke nok med at du da får kaffe og bolle gratis neste gang du er innom en stasjon, får du i tillegg 50 øre rabatt per liter i 50 dager. Vanligvis er EXTRA Club-rabatten på 30 øre literen.

Tror du en bensinstasjonskjede alltid er dyrere enn den andre?

I området der du bor og ferdes, kan det godt være at den ene kjeden alltid er litt dyrere enn den andre hvis du har flere til utvalg. Men husk at dette ikke nødvendigvis stemmer overalt. Det hele avhenger av konkurransen i området ditt.

Og siden mange bilbrukere ikke alltid fyller på samme stasjon, vil det være lønnsomt å ha flere rabattmuligheter tilgjengelig i lommeboka!

Viktig informasjon ang. bruk av kredittkort

Dersom du velger å benytte deg av kredittkortene som gir best rabatt, må du for all del huske EN regel som er HELLIG og som ALDRI skal brytes: Betal ALLTID hele beløpet du skylder (på hvert eneste kort) innen forfall. Om du ikke gjør dette, så må du betale renter, og da gir du potensielt fra deg alt du sparte og kanskje til og med mer til kortutstederen.

Om du tenker at «det er ikke så farlig om jeg ikke betaler» denne måneden, vil jeg at du skal se igjennom «regneeksempelet» til kredittkortene. Det vil forhåpentligvis få deg til å få øynene opp for hva et slikt kort kan koste deg over tid, dersom du ikke passer på å betale i tide – om du ikke allerede var klar over det.

  • Flexi VISA: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349
  • 365 Direkte: Eff. rente 25,21%, *15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.907,-
  • Shell Mastercard: Eff. rente 26,17%, *15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.975,-
  • YX Visa: Eff. rente 23,75%, *15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.804,-
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt innen gjerrigknarkens blogg?