< >
Annonse:

Hvorfor skal jeg betale 65 kroner for mye? Ta en telefon og dobbeltsjekk!

Hvorfor skal jeg betale 65 kroner for mye? Ta en telefon og dobbeltsjekk! Som oftest har jeg god kontroll på kjøp av varer via internett, men en eller annen gang før jul må det ha skjedd et «hendig» uhell. Og hvem skulle trodd at det hele drøyde til uti februar før regningen var opp og avgjort? Og en kjapp telefonsamtale reddet meg fra 65 kroner ekstragebyr!

4. desember handlet jeg en gave hos NetOnNet og valgte tydeligvis å få tilsendt faktura – sjeldent nok ettersom jeg er flink til å bruke kredittkort.

Nettbutikken NetOnNet har satt bort alt av fakturering til Resurs Bank, men NetOnNet sendte leveransebeskjed på e-post samme dag. Men hvor i huleste var fakturaen som også skulle bli sendt i e-post?

5. desember sender jeg en kjapp e-post til NetOnNet og spør om jeg ikke skal motta en faktura for kjøpet? Fire dager senere får jeg tilbakemelding om at «fakturan skickas senare i ett separat mail från Resurs bank».

Da slenger jeg meg på sofaen og tenker ikke noe mer på den saken, det er da altså Resurs Bank som jeg må avvente. Jeg glemmer hele greia.

Resurs Bank våkner til live og informerer meg om skyldig beløp

1. februar mottar jeg årsoppgave fra Resurs Bank (tydeligvis en bank…) som forteller at jeg har et skyldig beløp til NetOnNet. To dager får jeg tilbakemelding fra NetOnNet at det er Resurs Bank jeg må kontakte, noe jeg selvsagt gjør samme dag.

5. februar får endelig kundetjenesten i Resurs Bank ut fingeren og sender meg fakturaen jeg behøver for å kunne betale.

Fakturaen ble selvsagt betalt av meg umiddelbart samme dag – jeg hater rør i økonomien og lommeboka mi – men jeg ser ikke at jeg hadde noe skyld i dette.

Resurs Bank prøver seg - kanskje han betaler litt ekstra?

Likevel mottar jeg i dag (18. februar) purring/faktura fra NetOnNet «i samarbeid med Resurs Bank» som forteller at jeg fortsatt har utestående et beløp. Jeg husker jo episoden godt og vet jeg har betalt.

Sleipingene har forresten datert brevet sitt 5. februar, liksom for å gni det ekstra godt inn…Jeg leser fakturaen nøye og finner følgende:

PÅMINNELSE

I følge våre noteringer er foregående regning ubetalt. Har De allerede betalt, kan de redusere dette krav med det innbetalte beløpet.

Og når jeg tar en nøye kikk, ser jeg at fakturafolket har plusset på kr 65 i «gebyr for sen innbetaling».

Gebyr for sen innbetaling - Resurs Bank / NetOnNet

I praksis vil det si at jeg fortsatt skylder NetOnNet 65 kroner…Nei, så pokker, tenker jeg.

En gjerrigknark nekter å betale for mye – når det ikke er på sin plass

Jeg ringer således til Resurs Bank på tlf. 22 56 37 33 (plusspoeng for at de ikke har femsifret telefonnummer) og forklarer situasjonen.

Kundebehandler nøler ikke et sekund, men stryker straks gebyret for «sen innbetaling». Selvsagt skal jeg holde meg for god til å hevde at slike fakturaer er en smart måte å få inn noen ekstra kroner på, men det er jo nærliggende å tro det…

Dersom du kommer i samme situasjon som meg, anbefaler jeg deg å ringe de ansvarlige og sørge for at du unngår å betale gebyrer du ikke burde betale.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:

Fatal error: Using $this when not in object context in /home/gjerri98/www/_v2/classes/CategoryPage.class.php on line 236