< >
Annonse:

- Helt spinnvilt å bruke 13 320 kroner på julefeiringen!

- Helt spinnvilt å bruke 13 320 kroner på julefeiringen! Her forleden leste jeg at hver nordmann kommer til å bruke i snitt ca. 13 000 kroner på mat, pynt, gaver og andre såkalte julenødvendigheter. Det er jo fullstendig galematias i mine øyne.

I snitt skal hver nordmann bruke 13 320 kroner på julefeiringen, og mer enn halvparten av utgiftene går til gaver. Er det virkelig nødvendig å gå helt bananas med lommeboka for å glede familie og venner?

Tidligere var det slik at de fleste stormet butikkene rett før jul for å kjøpe julegaver. Det er en dårlig uvane som i mange tilfeller fører til at du bruker unødvendig mange penger – du ser ikke mange salgsvarer i dagene før julaften.

De senere årene har folk blitt flinkere til å spre julehandelen over et lengre tidsrom, noen er til og med så smarte at de jakter på gaver hele året når ting er på tilbud. Men etter at den digitale handelen har tatt over, er november blant de viktigste månedene for julegavehandelen.

Dersom du absolutt MÅ kjøpe julegavene du vil gi bort, kan det selvsagt være smart å benytte seg av Singles’ Day (11. november), Black Friday som er den fjerde fredagen i november eller Cyber Monday som er mandagen etter.

Det er tanken som teller

Ikke glem at julen ikke handler om å bruke mest mulig penger på fete julegaver. Mange setter pris på tanken bak en gave mer enn selve tingen. Derfor er det kanskje på tide å snu litt på flisa og fokusere mer på tanken enn på gavens verdi?

Du tenker kanskje at det er så vanskelig å finne på noe som ikke koster all verdens, men som likevel gleder mottakeren? La meg gi deg litt inspirasjon, det er tross alt mange uker igjen til julaften, og derfor har du vel egentlig ikke så verst med tid til å tenke deg litt ekstra om?

8 kjappe tips til hva du kan finne på av julegaver som ikke koster skjorta

Julegavetips 1: Lag julegaver selv

Å lage julegaver selv hører kanskje voldsomt for deg som ikke er av den kreative sorten. Det smarte trekket her er innpakningen. Kanskje du kan bake litt eller sette sammen en fin dekorasjon med kongler, nøtter og lys.

Hva med en bildecollage som vekker gode minner hos mottakeren?

Julegavetips 2: Gi gavekort på opplevelser og nyttige tjenester

I hverdagen er det ikke alltid like enkelt å finne tid og rom for hverandre. Gi bort gavekort på hjemmelaget middag, en kveld med barnepass eller en romantisk aften med partneren din.

Det er garantert et gavekort som ikke forsvinner i en skuff og går ut på dato før du får sukk for deg.

Julegavetips 3: Finn julegaven i en bruktbutikk

Sjekk Fretex eller andre bruktbutikker der du kan finne mange flotte varer til en rimelig penge.

Ha i bakhodet hvem du skal kjøpe til og vær åpen på at du gjorde et kupp i bruktsjappa - hvem krever vel at alle gavene skal være "nyproduserte"?

Julegavetips 4: Lys og servietter er alltid en suksess

Det kommer selvsagt an på hvem som skal ha gaven, men de aller fleste vet å verdsette lys og servietter. Kjøper du dem på Nille, Europris eller andre billigbutikker, koster en slik gave ikke all verdens.

En gave av den typen oppfordrer til kos – og det elsker vi alle.

Julegavetips 5: Julekort eller -brev istedenfor gave

Har du tenkt over om personene absolutt MÅ ha en gave? Kanskje de setter like stor pris på et julekort eller julebrev med noen personlige ord fra deg?

Julegavetips 6: Gi bort en flaske vin

Har du kanskje et lite lager av vin fra forrige gang du var på reise. Mange setter pris på en flaske rød- eller hvitvin.

Dersom du ikke har noe på lur, kan du stikke på Vinmonopolet og be betjeningen om hjelp til å finne en okay vin til en hundrelapp. Du har vel ikke fisefine gavemottakere som ikke setter pris på en slik flaske, bare fordi den ikke koster hundrevis av kroner?

Julegavetips 7: Gi bort egenprodusert saft eller syltetøy

Har du vært flink til å safte og lage syltetøy i høst, kan du jo gi bort noen deilige flasker med egenprodusert drikke eller syltetøy.

Enhver forstår å verdsette jobben du gjorde med å lage godsakene.

Julegavetips 8: Barn krever ikke all verdens

Mange ganger blir vi forbauset over å se hva barn gleder seg over på julaften. Det kan godt hende at en dyr gave blir liggende i et hjørne, mens en enkel og billig leke slår an til tusen!

Hvorfor ikke forsøke med et puslespill, et brettspill eller klassikeren fargeleggingsbøker og tusjer?

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt innen gjerrigknarkens blogg?