< >
Annonse:

Dyrere diesel- og bensinpriser fra nyttår - slik sparer du mest mulig

Dyrere diesel- og bensinpriser fra nyttår - slik sparer du mest mulig Ifølge eksperter kommer drivstoff til å bli ca. en krone dyrere etter nyttår. Da gjelder det å gjøre sitt beste for å spare mest mulig - så her får du mine oppdaterte triks for deg som trenger bensin eller diesel til kjøretøyet ditt. Trykk her for å besøke »

Du er kanskje overrasket over at f.eks. oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets mener at økningen vil bli mer dramatisk enn politikerne har sørget for med sine avgiftsøkninger? Det er selvsagt flere faktorer som slår ut når prisene for drivstoff settes, og det kan du lese mer om i denne artikkelen.

Men en gjerrigknark henger ikke med geipen av den grunn, men forsøker heller å spare mest mulig på det som er nødvendig (for du bruker vel ikke bilen unødig?).

Bruk minst mulig drivstoff

Bilen koster penger, enten den står stille i garasjen eller beveges, bruker strøm eller fossilt drivstoff. 

Jeg har tidligere skrevet om hvordan du (og dermed bilen) bør oppføre deg for å bruke minst mulig drivstoff. Les Slik sparer du penger på drivstoff.

Betal minst mulig for bensin og diesel

La meg gjøre det kort og fattet. For å betale minst mulig, er det i hovedsak to ting du kan gjøre:

1) Fyll på de beste tidspunktene. Avhengig av hvor du bor og hvordan konkurransen i drivstoffmarkedet er, kan du kjapt finne ut når det lønner seg å fylle (dvs. når prisen er lavest). 

F.eks. her hos meg så er det som oftest billigere drivstoff søndag kveld, mandag morgen og av og til torsdag ettermiddag og kveld.

2) Bruk kredittkort når du betaler - og få rabatter, bonus eller cashback (dvs. penger tilbake).

Det er tøff jungel der ute med mange muligheter til å spare penger ved å bruke kredittkort hvis du bruker de riktige kortene, men husk at du må ha god disiplin og orden i sysakene (dvs. betaler alt du skylder i tide!).

Dersom du vil sjekke inngående hvilke kort det lønner seg å bruke i de forskjellige bensinkjedene, kan du lese artikkelen Hvordan fyller luringer bensin høsten 2016? (samme vilkår gjelder denne vinteren).

Kjapt og greit: Jeg anbefaler for tiden å bruke disse kortene:

Flexi VISA - gir deg alltid 4% rabatt på drivstoffet du fyller, uansett hvilken stasjon du velger. Med en pumpepris på 14-15 kroner, blir det kjapt 50-60 øre spart for hver eneste liter.

365 Direkte - dette kortet alltid best pris hos Esso (34 øre rabatt per liter + tillegg på 3,65% cashback - gir ca. 85 øre rabatt ved en pumpepris på 14 kr). Bruker du dette kortet på andre stasjoner, får du 2% cashback.

NB! Begge kortene har en maks rabatt på 2 000 kroner per år. Da er det kjekt å kombinere eller ha flere kort i husstanden...

Husk på følgende:

Har du først skaffet ett eller flere av disse kortene, er det EN regel som er HELLIG og som ALDRI skal brytes: Betal ALLTID hele beløpet du skylder (på hvert eneste kort) innen forfall. Om du ikke gjør dette, så må du betale renter, og da gir du potensielt fra deg alt du sparte og kanskje til og med mer til kortutstederen.

Om du tenker at «det er ikke så farlig om jeg ikke betaler» denne måneden, vil jeg at du skal se igjennom «regneeksempelet» nedenfor. Det vil forhåpentligvis få deg til å få øynene opp for hva et slikt kort kan koste deg over tid, dersom du ikke passer på å betale i tide – om du ikke allerede var klar over det.

Hva gjør du eller dere hjemme hos deg for å spare mest mulig på bilbruk og de øvrige  transportutgiftene? Kommenter gjerne i kommentarfeltet!

Flexi VISA: Eff. rente 25,33%, *15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.916,-
365 Direkte: Eff. rente 25,53 %, 15.000 o/12 mnd. Totalt 16 929,-

Tilbyder: Flexi VISA
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: