< >
Annonse:

Spar penger på strøm: Bytt til en billig strømleverandør

Spar penger på strøm: Bytt til en billig strømleverandør En av tre nordmenn vurderer å skifte strømleverandør, men færre enn en av fem gjør det. Hvorfor vil ikke flere gjøre det når man faktisk kan spare penger? Det er svært enkelt!

Tips:Sjekk hvor du kan få billig strøm. Jeg anbefaler også å benytte kampanjer hvor du kan få gratis strøm i en eller flere måneder når de er tilgjengelige.

Sjekk først hvor mye du betaler i dag

Hvor dyr er leverandøren du har i dag? Nettleien kan du uansett ikke gjøre noe med, men dersom du betaler mer enn et par øre mer enn den billigste strømtilbyderen, vil du spare rundt 400 kroner ved et forbruk på 20 000 kwh i året.

Spar penger på strøm: bytt strømleverandør

Gjerrigknarken bruker for øvrig ikke mer enn litt over halvparten av det som vanlige husholdninger bruker. Les artikkelen Spar strøm og spar penger.

Sjekk prisene på Konkurransetilsynets nettsider

Etter å ha sjekket hva du faktisk betaler i dag, går du til Forbrukerrådets nettside som gir deg oppdatert informasjon mht. kraftprisene akkurat nå.

Gjerrigknarkens egen vurdering

Gjerrigknarken har i lang tid vært kunde hos NorgesEnergi fordi de har ligget jevnt på topp 10-listen over gunstige strømtilbydere. Nå synes jeg derimot det var på tide å vise at jeg ikke er en sløv forbruker som aksepterer å være kunde hos et selskap som jevnt over er billige, men ikke billigste.

Dersom du ikke er flink til å skifte strømselskap, kan NorgesEnergi være en sikker kandidat for å holde deg innenfor topp 10-listen over billige strømleverandører.

I slutten av august byttet jeg derfor til Gudbrandsdal Energi som i en periode har hatt det gunstige tilbudet på strømmarkedet. Prosessen for flyttingen var såre enkel.

Hvordan bytter man strømleverandør?

Jeg gikk inn på Facebooksiden til Gudbrandsdal Energi og bestilte Kvitfjell World Cup Social Spot. Dersom du gjør det via Facebook, slipper du faktisk unna et fastbeløp på kr 17 pr. mnd. som påløper dersom du bestiller via den vanlige nettsiden til GE.

Man angir nødvendige data (strømmåler-ID osv.) og resten ordnes av selskapet. Kanskje du må lese av måleren, men mange husholdninger (vår inkludert) har automatiske målere. Dermed tar det nye strømselskapet seg av kontakten med netteieren for å organisere.

Spar penger på å bytte strømleverandør

Hva bør du velge hvis du vil ha billigst strøm?

For vår del passer det altså best med Kvitfjell World Cup Social Spot til Gudbrandsdal Energi. Dette er et produkt som gir deg gunstig spotpris.

Hva bør du velge hvis du vil ha kontroll på strømutgiftene?

Dersom du ønsker et annet og kanskje mer forutsigbart produkt, bør du kanskje velge fastpris for et år av gangen.

 

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?