< >
Annonse:

Prøver du å ringe politiet? Ring ikke til 02800!

Prøver du å ringe politiet? Ring ikke til 02800! Mange som forsøker å ringe 02800 for å spørre eller kontakte politiet om noe som ikke haster voldsomt, opplever å vente lenge og attpåtil betale i dyre dommer. Finn heller frem nummeret til sentralbordet for politiet i ditt distrikt. Trykk her for å besøke »

Uforskammet dyrt å ringe politiet

Du har kanskje fått med deg at det ikke lenger er tillatt for privat næringsliv å benytte seg femsifrede telefonnumre som eneste kontaktinformasjon.

Men i det offentlige lever tydeligvis de femsifrede numrene i beste velgående, mens de (altså telefonitilbyderne!) venter på å flå lommeboka vår med minuttprisen sin. Politiet er dessverre intet unntak.

Nå som politiet attpåtil står midt i en reform kan det ta lang tid å nå frem til politiet i ditt distrikt. Dette kan gi deg til tider uhyre lange ventetider, som du også må betale for! Dette fikk Marit Nedrebø erfare da hun ringte politiet på 02800 og snakket med politiet i to-tre minutter av en total "samtale" på 20-30 minutter.

Hvor mye koster det å ringe politiet på 02800?

Prisene varierer etter som hvilken tilbyder du har. Politiet gir selv noen priseksempler på sine egne nettsider.

Telenor - startpris kr 0,99 / pris pr. påbegynte minutt kr 0,99

One Call - startpris kr 0,69 / pris pr. påbegynte minutt kr 2,35

Telia - startpris kr 0,89/0,69 / pris pr. påbegynte minutt kr 2,49/2,99

Så: Ikke bruk femsifret nummer til å ringe politiet!

Det er enkelt å bruke 02800, men hvorfor betale flesk for å ringe det nummeret? Finn heller frem til politiet der du befinner og ring dem på et vanlig nummer. Du kan enkelt finne slike nummer ved å bruke kontaktsiden til politiet.

NB! Husk at om du trenger øyeblikkelig hjelp eller om det haster bør du alltid ringe 112!

Foto: Dreamstime

Tilbyder: Politiet
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈